EquiDay Showprogramma
De demo's en shows op EquiFair 2022

Hier worden wekelijks nieuwe shows en demonstraties toegevoegd.
Eind mei is het programma compleet en wordt de tijdsindeling definitief gemaakt.

Het showprogramma neemt op EquiFair een heel belangrijke plek in.
In drie ringen kun je shows en demonstraties bekijken.
Hierdoor kun je je een hele dag vermaken op EquiFair.

De volgende demonstraties en shows zijn al vastgelegd (tijden onder voorbehoud):


Hal 1 ~ Grote hal

No connection - No action
Marian Staal van Salva Paardensport

Hal 1 ~ 10:15 - 10:45 uur

Salva Paardensport

Bij een paard voelen veel mensen zich vaak zichzelf en vrij. Je voelt verbinding. Een harmonieuze verbinding streven we ook na in het rijden. Dat is alleen nog niet altijd zo eenvoudig. Paardrijden is een levenslange reis, waarbij je steeds weer de spiegel wordt voorgehouden: Het kan en moet nog vriendelijker, fijner en mooier. En, dat begint bij jezelf. Samen leren en genieten, door meer inzicht en ontwikkelen van ruitergevoel is het thema in deze clinic van Salva Paardensport.Over Marian:
Van paarden leer je veel over jezelf. Mijn route naar Grand Prix was een van vallen en opstaan, waar ik met plezier op terug kijk. Mijn opleiding en ervaring in de paardensport én als onderwijs/ organisatie adviseur helpt mij als coach van Salva Paardensport, ruiters, trainers en ondernemers dé support te bieden die zij nodig hebben voor hun eigen optimale prestatie. Met zorg voor paard en ruiter, worden vanuit onze methodiek steeds mooie succesvolle stappen voorwaarts gezet.

Rijden met Franklin Ballen
certified trainer van Franklin Method Equestrian Nederland

Hal 1 ~ 10:45 - 11:15 uur

Rijden met Franklin Ballen

Met behulp van de Franklin Methode gaan we te paard aan de slag met de houding en beweging van de ruiter. Door middel van het gebruik van visualisaties, ballen en banden wordt het lichaamsbewustzijn geprikkeld en de aansturing van de beweging gemakkelijker. Hoe dit precies werkt zie je tijdens de demo van Franklin Method Equestrian

Teugelloos Rijden en Rechtrichten
Liesbeth Jorna van Sport & Horsemanship United

Hal 1 ~ 11:15 - 12:00 uur

Liesbeth Jorna

Wist je dat ... * Moeder natuur ons hulpen gegeven heeft, zoals focus, intentie, ademhaling, zit en benen, waardoor je teugelhulpen veel minder nodig hebt? * Rechtrichten en tempocontrole (bijv. bij buitenrijden of springen) véél beter gaan als je goed bent in teugelloos communiceren? * Rijden zonder teugels niet alleen Fun is maar ook een diep gevoel brengt van verbondenheid, vrijheid, lichtheid en harmonie? * Teugelloos Rijden leidt tot een veel fijnere verbinding als je mét teugels rijdt? * Dat iedereen het kan leren en dat het voor alle disciplines veel winst oplevert (NHers, dressuurruiters, buitenrijders, springers, WEers, ...) In deze demo vertel ik over de magie en noodzaak (!) van Teugelloos Rijden. Over waarom iedereen dat zou moeten doen. En over hoe je de communicatie zonder teugels op kan bouwen. Hier word je echt een betere ruiter van!

Resultaten bereiken door niets te doen
Bianca Hildebrand - van Alderwegen van Mendale`s Methode

Hal 1 ~ 12:15 - 12:45 uur

Bianca Hildebrand Mendales

Een demo vanuit het zadel. Leer wat de kunst van het niets doen jullie kan brengen om samen op een vriendelijke manier resultaten te bereiken. In deze demo laat Bianca aan jou zien hoe je ontzettend veel in jullie training kan bereiken door niets te doen en te luisteren naar de feedback van jou paard.

Over Bianca:

Na 27 jaar ervaring opdoen en honderden paarden gereden te hebben ben ik er klaar voor om de Mendale's Methode met Nederland te delen! In mijn 27 jaar in de paardenwereld ontdekte ik dat er veel ruiters en paarden niet begrepen worden. Daar ben ik mee aan de slag gegaan! In de Mendale's Methode trainen we één ding tegelijk, luisteren we naar de feedback van het paard en zijn we gék op stemhulpen. En weet je wat het gave is? We kunnen inmiddels zeggen dat het werkt! Er trainen inmiddels al ruim 100 combinaties via de Mendale's Methode, allemaal met hun eigen doel en visie, de één traint enkel vanaf de grond, de ander rijdt Grandprix. Ongeacht je doelen of wensen, sámen met je paard gaan we de uitdaging aan, je doet het tenslotte niet alleen.

Dubbele lange lijnen vanuit Dual Approach
Denise Goossens & Zoë Pasman van Dual Approach

Hal 1 ~ 12:45 - 13:15 uur

Dual Approach dubbele lange lijnen

Balans zorgt voor ontspanning en helpt in het voorkomen van blessures. Aan de dubbele lange lijnen heeft het paard de kans om zonder ruiter te groeien qua lichaamsbewustzijn en coördinatie. De technieken aan de lange lijnen zijn vervolgens ook onder het zadel te gebruiken. In deze demonstratie zullen we laten zien hoe veelzijdig het werk aan de dubbele lange lijnen kan zijn en hoe wij dit gebruiken om het paard fysiek en mentaal te laten ontwikkelen.

Over Denise en Zoë
Met passie en plezier zetten wij ons iedere dag in voor een beter paardenwelzijn. Als paardenliefhebbers genieten wij van het vertrouwen dat een blij en gezond paard uitstraalt. Samen met je paard genieten tijdens een ontspannen wandeling of een intensieve training, dat geluk gunnen wij ieder paard en iedere eigenaar! Wij werken met gezonde en geblesseerde paarden, met ervaren en onervaren eigenaren en vooral met veel liefde en toewijding aan onze droom: een betere wereld voor alle paarden, door de kennis van eigenaren te vergroten.

Werken met Getraumatiseerde Paarden
Zoë van Mourik van House of Horsemanship

Hal 1 ~ 13:15 - 14:00 uur

Zoe van Mourik Equine Trauma en Behavior Specialist

Tijdens deze Demo werkt Zoë met een voor haar onbekend paard aan een gedragsprobleem of onderdrukte emotie zoals angst, die ontstaan is na een traumatische gebeurtenis

Over Zoë:
Zoë van Mourik werkt met wilde, feral en zwaar getraumatiseerde paarden. Van 2017 t/m 2020 woonde en werkte ze in Amerika als Trauma en Gedragsspecialiste op rescues en ranches. House of Horsemanship is het kenniscentrum en Opleidingsinstituut dat ze met haar man in Amerika wil gaan opzetten, kom ons bezoeken bij onze stand om meer te weten te komen over ons en onze visie/missie!

Happy Western Trail
Roos knip van Equus 4 all

Hal 1 ~ 14:15 - 14:45 uur

Roos knip  Equus4all

Wij zijn Roos en lysanne van Equus 4 All en wij willen jullie met onze show enthousiast maken over het Western rijden.

We laten jullie graag onze liefde en enthousiasme voor de Western sport zien, jullie zullen versteld staan wat er allemaal mogelijk is als de liefde voor je paard en plezier hebben op nummer 1 staan.

Wij willen je bij Eguus4All graag laten zien hoe een paard Leert, hoeveel plezier je samen kunt beleven en hoe je paard een onvoorstelbare vriend en partner kan zijn.

Het proces naar rijden in volledig vertrouwen
Daantje Bos van Paardentrainers

Hal 1 ~ 15:00 - 15:30 uur

Daantje en Leote

Je hebt ze vast wel eens gezien; foto's en filmpjes van mensen die met hun paard zonder hoofdstel over uitgestrekte velden en stranden galopperen. Een gevoel waar veel van ons van dromen om ooit te bereiken met ons paard, maar hoe kom je zover dat je écht in samenwerking met je paard overal kan rijden? Samen met mijn jonge Lusitano Leote ga ik jullie dat uitleggen en laten zien op Equifair. Voor Leote is het de eerste keer op een evenement, dus het perfecte moment om te laten zien hoe ik met paard begeleid naar het rijden zonder hoofdstel in een spannende situatie. We beginnen vanaf de grond, daar ligt immers de basis. Op Leote zijn tempo ga ik dat in de demo uitbouwen tot (hopelijk) rijden zonder hoofdstel. In deze demonstratie gaat het echt om de samenwerking met m'n paard en laat ik alles zien waar Leote op dat moment aan toe is. 

Over Daantje:
Daantje is met en op paarden opgegroeid. Op haar zevende is ze begonnen met het rijden zonder hoofdstel, waar ze zich op dit moment nogsteeds veel mee bezig houdt. Ze is tweevoudig Nederlands kampioen neckrope dressuur met haar (recent overleden) anglo arabier Methar, heeft meerdere paarden bitloos uitgebracht in de dressuur, maakt paarden bitloos zadelmak/corrigeert verkeert aangeleerd gedrag bitloos en geeft lessen op verschillende gebieden binnen het paarden trainen.

Train je oog en ontdek het plezier van academisch grondwerken
Mila Mannink en Emma Rougoor van NewForest.Karel en Horse Communication

Hal 1 ~ 15:45 - 16:15 uur

academisch grondwerken Horse Communication

Wist je dat je vanaf de grond net zo effectief en bewust met je paard kunt trainen als vanuit het zadel? En dat er met grondwerken talloze mogelijkheden zijn om samen plezier te hebben én fysiek sterker te worden?

Enkele onderdelen die tijdens de demo voorbij komen zijn horizontale en verticale balans, laterale scheefheden en de invloed van paslengten op het lichaam. We gaan in op hoe je deze kunt herkennen bij je paard en uiteindelijk kunt verbeteren.

Met behulp van onze knappe workaholic ruin Karel zullen we de verschillende elementen zowel vanuit de grondwerkpositie als bij het longeren behandelen. Om het samenwerken een groot feest te maken, maken we onder andere gebruik van clickertraining. Tijdens de demo leggen we uit hoe voerbeloning kan werken als super-motivator voor alle paarden!

Over Mila en Emma:
Mila en Karel kun je misschien wel kennen van het instagram account newforest.karel. Samen genieten ze van allround samenwerken, met het plezier voorop. Van bitloos dressuur tot grondwerken en crossen. Rijdend zijn ze tijdens het evenement ook te zien met het NK neckrope springen! Emma geeft met veel passie les, waarbij paardvriendelijkheid voorop staat. Haar bedrijf heet Horse Communication.

Wild en Vrij
Iris Weijenberg van Icelandic Welsh

Hal 1 ~ 16:15 - 16:30 uur

Iris Weijenberg Icelandic Welsh Show

Wild en Vrij' is een show waarin vrijheid en plezier voorop staat. Enkele elementen die tijdens de show naar voren gaan komen zijn 'chase the bag', vrijheidsdressuur, positief trainen en vooral veel enthousiasme. De show wordt begeleid door muziek.

Tijdens de show wordt niet gereden. Wil je ons toch graag zien rijden, wij hebben ons ook aangemeld voor het NK neckrope springen!

Over Iris:
Mijn naam is Iris Weijenberg en ik ben 21 jaar oud. Geboren in het mooie Friesland en opgegroeid tussen de dieren. De meeste mensen kennen mij van Icelandic Welsh met mijn pony Salvador.

Ik heb vrij recent Weij Voor Dier opgericht. Weij Voor Dier heeft als hoofddoel om een bijdrage te leveren aan dierenwelzijn en de samenwerking tussen mens en dier met als doel om het welbevinden van zowel mens en dier te bevorderen. Wij bieden verschillende producten en diensten aan, waaronder merchandise, workshops, webinars, begeleiding en shows en demonstraties op evenementen. Icelandic Welsh en ons horseboarding team Fearless maken deel uit van Weij Voor Dier.

Open les: verbeter je houding met Franklin ballen
certified trainer + NK neckrope deelnemer van Franklin Method Equestrian Nederland

Hal 1 ~ 16:30 - 17:00 uur

Franklin Method Equestrian Nederland

Eén deelnemer uit het springen op neckrope krijgt hulp haar houding en beweging op het paard te verbeteren met behulp van de Franklin Methode.

Door middel van het gebruik van visualisaties, ballen en banden wordt het lichaamsbewustzijn geprikkeld en de aansturing van de beweging gemakkelijker. Hoe dit precies werkt zie je tijdens de demo van Franklin Method Equestrian

Hal 2 ~ Kleine hal

De kunst van het niets kunnen doen vanaf de grond
Bianca Hildebrand - van Alderwegen van Mendale`s Methode

Hal 2 ~ 10:15 - 10:45 uur

Bianca Hildebrand

Leer op een vriendelijke manier communiceren vanaf de grond met jouw paard, maak afspraken met elkaar en ontdek de kunst van het niets doen. In deze clinic komen verschillende unieke oefeningen van de Mendale's Methode naar voren om jullie als combinatie verder te helpen naar een dreamteam! Communiceren op de kleinste lichaamshulpen en stemhulpen, dat is het doel van de Mendale's Methode.

Over Bianca:
Na 27 jaar ervaring opdoen en honderden paarden gereden te hebben ben ik er klaar voor om de Mendale's Methode met Nederland te delen! In mijn 27 jaar in de paardenwereld ontdekte ik dat er veel ruiters en paarden niet begrepen worden. Daar ben ik mee aan de slag gegaan! In de Mendale's Methode trainen we één ding tegelijk, luisteren we naar de feedback van het paard en zijn we gék op stemhulpen. En weet je wat het gave is? We kunnen inmiddels zeggen dat het werkt! Er trainen inmiddels al ruim 100 combinaties via de Mendale's Methode, allemaal met hun eigen doel en visie, de één traint enkel vanaf de grond, de ander rijdt Grandprix. Ongeacht je doelen of wensen, sámen met je paard gaan we de uitdaging aan, je doet het tenslotte niet alleen.
 

Hulp bij een probleem: schrikachtig paard
Zoë van Mourik van House of Horsemanship

Hal 2 ~ 10:45 - 11:15 uur

volgt

Herken jij Stress Releases bij een paard? En hoe zit het met Stress Responses?

Over het afvloeien van (fysieke en emotionele) spanning bij paarden is tegenwoordig al aardig wat te vinden. Maar wist je dat dit maar de helft belicht van wat er op dat moment plaatsvindt? Zolang we opbouwende stress namelijk niet tijdig opmerken blijven we van achter naar voren werken, in plaats van andersom. We zijn dan al over de grenzen van het paard heen gegaan, in plaats van de individuele threshold respecteren door daar onder te blijven werken.

Stress Releases/Spanning afvloeien kan dus heel waardevol zijn om bijvoorbeeld een getraumatiseerd paard te helpen bij het reguleren van stress, maar uiteindelijk wil je natuurlijk zo min mogelijk van die signalen zien; een teken dat  A. Je paard beter om kan gaan met zijn emoties, of B. Jij de signalen van het paard correct leest en onder de threshold blijft.


Meer weten over de verschillen tussen Stress Responses en Releases, ze kunnen herkennen èn ze bewust kunnen triggeren (Equine Emotie Regulatie)? Bekijk deze interactieve Demo op EquiFair!"

Loswerken vanuit Dual Approach
Denise Goossens & Zoë Pasman van Dual Approach

Hal 2 ~ 11:30 - 12:00 uur

Loswerken vanuit Dual Approach

Loswerken helpt ons in het verkrijgen van een prettige afstemming met het paard. Hier hebben we in alle andere trainingsvormen profijt van, omdat we dan met kleine maar duidelijke hulpen kunnen werken en het paard al geleerd heeft om hier ontspannen op te reageren. In deze demonstratie gaan we aan de slag met de kracht van intentie en het effect hiervan op focus en lichaamsgebruik.

Over Denise en Zoë
Met passie en plezier zetten wij ons iedere dag in voor een beter paardenwelzijn. Als paardenliefhebbers genieten wij van het vertrouwen dat een blij en gezond paard uitstraalt. Samen met je paard genieten tijdens een ontspannen wandeling of een intensieve training, dat geluk gunnen wij ieder paard en iedere eigenaar! Wij werken met gezonde en geblesseerde paarden, met ervaren en onervaren eigenaren en vooral met veel liefde en toewijding aan onze droom: een betere wereld voor alle paarden, door de kennis van eigenaren te vergroten.

Keep Calm & stretch for Horses
Marian Buivenga Lammers van Beowulf Dier & Massage

Hal 2 ~ 12:00 - 12:30 uur

Marian Buivenga Beowulf calm en stretch

Door middel van leuke oefeningen besteden we aandacht aan het lichaamsbewustzijn van het paard, effectief stretchen en ontspanningstechnieken!

Over Marian:
Mijn naam is Marian Buivenga Lammers en ik ben mijn hele leven lang al paardengek. Een holistische visie is waar ik achter sta en van waaruit ik behandel. Op fysiek, mentaal én energetisch gebied.

Workshop: maak kennis met de Franklin Methode
Franklin trainers van Franklin Method Equestrian Nederland

Hal 2 ~ 12:45 - 13:15 uur

Workshop Franklin Methode

Doe mee met deze grond-workshop en ervaar de Franklin Methode voor ruiters in de praktijk. Met behulp van de Franklin Methode en de Franklin ballen en banden krijg je een nieuw lichaamsbewustzijn. Betere sensatie leidt tot betere navigatie!

Doe mee met deze interactieve workshop zonder paard. Een betere houding en zit begint namelijk bij je eigen lichaamsbewustzijn.

Het Franklin Method Equestrian team van instructeurs en trainers begeleidt je naar een nieuw gevoel voor houding en beweging. Beweeg beter voor je paard met behulp van de Franklin Methode.

Hersenwerk voor Paarden
Patricia Groenewegen van Paardenmeisje 2.0

Hal 2 ~ 13:15 - 13:45 uur

Hersenwerk voor Paarden

Hoe we ons paard fysiek kunnen trainen, weten we allemaal. Maar ken je ook de mogelijkheden om jouw paard mentaal te trainen? Zeer waardevol voor paarden met blessures, paarden die snel spanning opbouwen of bijvoorbeeld wanneer je een band met een nieuw paard wilt opbouwen, maar eigenlijk voor elk paard. Je kunt dit bijv. doen door Hersenwerk voor Paarden aan te bieden. Kort gezegd houdt dit in dat je het paard laat zoeken naar iets lekkers op verschillende materialen, onder jouw begeleiding. Je stimuleert daarmee onder andere het natuurlijke gedrag van het paard. Elk paard laat hierbij zijn karakter, vaardigheden en eventuele lichamelijke klachten zien en vertelt daarmee heel veel over zichzelf. In deze demonstratie leer je hoe je Hersenwerk zelf aan kunt bieden aan jouw paard.

Over Patricia:
Patricia heeft haar eigen bedrijf, Paardenmeisje 2.0, waarbij ze zich bezig houdt met mentale training voor paarden. In het bijzonder geeft ze lessen en workshops in Hersenwerk voor Paarden waar zij gediplomeerd begeleider voor is. Dit doet ze zowel fysiek als via online cursussen. Door middel van Hersenwerk en andere methodes, helpt ze paardenliefhebbers om de taal van hun paard te vertalen en te begrijpen. De connectie tussen mens en paard versterken vindt zij het allermooiste.

Welsh.land: Shetlander plezier
Jessica de wit van Welsh.land

Hal 2 ~ 14:00 - 14:15 uur

Welsh.land Jessica de Wit Shetlander Fie vrijheidsdressuur

Met mijn show wil ik laten zien hoe leuk Shetlanders zijn en wat ze allemaal kunnen.
Ik neem mijn Shetlander Fie mee, We gaan een vrijheidsdressuur show aan jullie laten zien.

Over Jessica:
Mijn naam is Jessica de wit, ben 22 jaar en woon in Harkstede. Vanaf mijn 8ste jaar begonnen met paardrijden, sinds dien helemaal verliefd op paarden. In 2019 mijn eerste eigen Shetlander gekocht. In middels heb ik 3 shetlanders en 1 welsh pony.Ik vind het heel leuk om vrijheidsdressuur te doen en mensen laten zien dat Shetlanders / kleine pony’s veel meer zijn dan grasmaaiers.

Test: hoe communiceer jij met je paard?
Bianca Hildebrand - van Alderwegen van Mendale`s Methode

Hal 2 ~ 14:15 - 14:45 uur

Bianca Hildebrand Mendales

Hoe communiceer jij met je paard? Veel mensen met een paard zijn zich daar helemaal niet bewust van. Doe de test en kom er achter hoe jij communiceert met je paard! Als je je bewust bent van jouw manier van communiceren kun je dit aanpassen aan de behoefte van je paard.

Over Bianca:
Na 27 jaar ervaring opdoen en honderden paarden gereden te hebben ben ik er klaar voor om de Mendale's Methode met Nederland te delen! In mijn 27 jaar in de paardenwereld ontdekte ik dat er veel ruiters en paarden niet begrepen worden. Daar ben ik mee aan de slag gegaan! In de Mendale's Methode trainen we één ding tegelijk, luisteren we naar de feedback van het paard en zijn we gék op stemhulpen. En weet je wat het gave is? We kunnen inmiddels zeggen dat het werkt! Er trainen inmiddels al ruim 100 combinaties via de Mendale's Methode, allemaal met hun eigen doel en visie, de één traint enkel vanaf de grond, de ander rijdt Grandprix. Ongeacht je doelen of wensen, sámen met je paard gaan we de uitdaging aan, je doet het tenslotte niet alleen.

Ben jij fit als ruiter?
Sharon Mersman van Fit en Ride

Hal 2 ~ 14:45 - 15:15 uur

Ruiterfitheid Sharon Mersman

Tijdens deze demonstratie maak jij kennis met ruiterfitheid. Wat is het? Waarom doen we het? Welke oefeningen kun je doen? Er zullen veelvoorkomende problemen behandeld worden, we laten oefeningen zien voor thuis en beantwoorden jullie vragen!

Over Sharon:
Ik ben Sharon Mersman, studente Fysiotherapie en ruitervitaalcoach. Paarden zijn mijn passie en de combinatie tussen fitheid en paardrijden vind ik erg interessant.

Interactieve workshop: Hoe leert een paard?
Annemiek Macleane van Clicker Academie

Hal 2 ~ 15:15 - 15:45 uur

Annemiek Macleane Clicker Academie

In deze workshop ga je op een interactieve manier kennismaken met de verschillende manieren waarop paarden leren, gebaseerd op de leertheorie. Je gaat zelf beoordelen en ervaren op welke manier een paard aan het leren is in verschillende situaties. Nieuwsgierig, kom dan vooral meedoen?

Over Annemiek:
Annemiek Macleane is een compassievolle instructeur, die graag mensen en paarden op een prettige manier laat leren. Ze heeft veel ervaring in het begeleiden van leerprocessen en doet dit met veel oog voor mens en paard.

Jouw eigen maatje masseren
Susan Speekenbrink van Balance by Touch

Hal 2 ~ 16:00 - 16:30 uur

Susan Speekenbrink massage paard

Wil je jouw paardenmaatje lekker verwennen met een ontspannen massage, maar weet je niet hoe? Kom naar mijn workshop en ik zal je laten zien en vertellen hoe je jouw maatje op een veilige manier kan masseren. De massage zal zorgen voor ontspanning niet alleen voor de spieren maar ook mentaal. Tevens zal door een massage jullie band versterkt worden. Verder zal ik veel aandacht besteden aan het beter lezen van de signalen van jouw maatje, zodat jij sneller door hebt wat hij/zij fijn vindt of waar hij/zij eventueel last van heeft.

Over Susan:
Susan Speekenbrink oprichtster van Balance by Touch is naast full time dierverzorgster bij Stichting Apenheul een gedreven paardenvrouw. Al jaren heeft ze zich d.m.v. verschillende opleidingen verdiept in het lichaam van het paard. Ze is erkend sportmasseur, fascia therapeut, equine taping, aroma therapeut en manuele lymfe therapeut. Door de kennis uit ervaringen en studies is zij heel goed in staat om naar een paard te kijken, te voelen en daarna tot een behandelplan te komen om het paard weer meer in Balance te krijgen. Ze doet dit met heel veel liefde, passie en geduld altijd in samenspraak met het paard en de eigenaar/verzorger.

Welsh.land: Shetlander plezier
Jessica de wit van Welsh.land

Hal 2 ~ 16:30 - 16:45 uur

Welsh.land Jessica de Wit Shetlander Fie vrijheidsdressuur

Met mijn show wil ik laten zien hoe leuk Shetlanders zijn en wat ze allemaal kunnen.
Ik neem mijn Shetlander Fie mee, We gaan een vrijheidsdressuur show aan jullie laten zien.

Over Jessica:
Mijn naam is Jessica de wit, ben 22 jaar en woon in Harkstede. Vanaf mijn 8ste jaar begonnen met paardrijden, sinds dien helemaal verliefd op paarden. In 2019 mijn eerste eigen Shetlander gekocht. In middels heb ik 3 shetlanders en 1 welsh pony.Ik vind het heel leuk om vrijheidsdressuur te doen en mensen laten zien dat Shetlanders / kleine pony’s veel meer zijn dan grasmaaiers.

volgt
volgt van volgt

Hal 2 ~ 16:50 - 16:59 uur

volgt

volgt
volgt van volgt

Hal 2 ~ 16:50 - 16:59 uur

volgt

volgt
volgt van volgt

Hal 2 ~ 16:50 - 16:59 uur

volgt

Buitenterrein

The smoothest ride on earth: Paso Fino & Paso Peruano
Ageeth en Patrick Polane van De Pasohoeve

Buitenterrein ~ 11:00 - 11:30 uur

Ageeth en Patrick Polane Pasohoeve

Een demonstratie waarin wij de Zuid Amerikaanse gangenpaardenrassen Paso Peruano en Paso Fino voorstellen, laten zien en horen. Deze rassen staan bekend om hun comfortabele extra gang en ze zijn door hun sensibele karakter (bitloos) met minimale hulpen te rijden.

Over Patrick en Ageeth:
Wij fokken met de Paso Fino en de Paso Peruano voor de verkoop. Je kunt bij ons deze Zuid Amerikaanse gangenpaarden rassen uitproberen door een les of bosrit te boeken. Heerlijk genieten in tölt op de rug van een Paso door de prachtige bosrijke omgeving van Orvelte. Wij rijden al onze Paso's bitloos. Ageeth is gediplomeerd Ruitercoach met bitloos rijden als specialisatie. Dus voor een bitloze les met je eigen paard ben je ook zeker welkom.

Jouw (jonge) paard onverstoorbaar op vreemd terrein
Annemarie Meerkerk van Horsemanship Academy

Buitenterrein ~ 11:45 - 12:45 uur

Annemarie Meerkerk Horsemanship Academy

Wanneer je met je (jonge) paard voor het eerst op pad gaat naar bijvoorbeeld een wedstrijd, een andere locatie of het bos, dan is dat altijd spannend.
Er zijn veel nieuwe prikkels en omgevingsfactoren die we niet altijd kunnen controleren en desondanks willen we graag dat dit een prettige en succesvolle ervaring wordt en dat ons paard vertrouwen opdoet voor de volgende keren.
In de praktijk blijk dit vaak best lastig en hebben veel paarden (en mensen) stress als ze naar vreemd terrein gaan.
Tijdens deze demonstratie gaan we kijken naar hoe we ons paard en onszelf op kunnen zetten voor succes zodat dit een fijne ervaring wordt.
Voor deze demonstratie neemt Annemarie een 4-jarig paard mee wat ze zelf recent heeft gestart en wat voor de eerste keer meegaat naar een andere locatie, samen met de eigenaar.


Over Annemarie:
Annemarie is eigenaar van de Horsemanship Academy. Haar missie als instructeur en trainer is om paard en mens een basis mee te geven, gebaseerd op wederzijds vertrouwen en respect, waarmee ze hun hele leven vooruit kunnen.

NK Neckrope springen
Springen zonder teugels van EquiFair

Buitenterrein ~ 13:00 - 14:30 uur

NK Springen op Neckrope

Springen zonder teugels, het bewijs van ultiem vertrouwen tussen mens en paard.

Samen door een parcours, met niets meer dan een touwtje om de hals om je zit- en beenhulp te ondersteunen

Voorjaar 2019 organiseerden wij op EquiDay het allereerste Neckrope-springen.
Ondanks dat dit geen Nederlands Kampioenschap mocht heten (zelfs geen echte wedstrijd mocht zijn) was het volgens deelnemers en publiek een groot succes!

Bijna 20 combinaties deden mee aan deze showrubriek en zonder uitzondering wisten zij het parcours te volbrengen.

Het vervolg hierop was de Neckrope dressuurwedstrijd, najaar 2019, in Nijkerk. Ook deze wedstrijd mocht op veel enthousiaste reacties uit het publiek rekenen.

Dit jaar willen we eindelijk een echt NK Springen op neckrope houden. Een wedstrijd dus, maar nog altijd met het paard op de eerste plaats. In Exloo staat ons niets in de weg.

Demonstratie TREC Noord
Trec Noord van Trec Noord

Buitenterrein ~ 14:45 - 15:15 uur

TREC noord

Demonstratie van de leukste en meest diverse tak van paardensport: TREC!

De demonstratie van TREC Noord wordt gegeven door vier bevlogen TREC-combinaties. We laten zien dat je TREC kunt rijden met verschillende paardenrassen met diverse optomingen, jong/oud en zowel beginnende als gevorderde combinaties.

Over TREC:
TREC komt oorspronkelijk uit Frankrijk en staat voor Technique de Randonnée Equeste de Compétition.

TREC is simpel gezegd het rijden van trektochten in wedstrijdverband. Er bestaan vier klassen (T1 t/m T4). Jij en je paard worden getest in drie onderdelen op het kaartlezen (de POR), gangenbeheersing (de MA) en in het beheersen van situaties die voor kunnen komen tijdens een trektocht (de PTV).

Prijsuitreiking
Springen op Neckrope van EquiFair

Buitenterrein ~ 15:15 - 15:30 uur

Nederlands kampioen springen op neckrope

De nieuwe Nederlands kampioen "springen op Neckrope" wordt bekend gemaakt.

Lol met je knol: Paardenvoetbal
Nicole ter Morsche van Demo van

Buitenterrein ~ 15:30 - 16:00 uur

Paardenvoetbal: hoe kun je je paard aanleren dat de bal niet eng is? Hoe kun je paardenvoetbal en spelletjes inzetten om je paard soepel te houden en vooral: Hoe heb je zoveel mogelijk lol met je knol.

Over Nicole en Storm:
Nicole (32) en Storm rijden samen L2 dressuur bitloos en rijden regelmatig hoofdstelloos (zowel springen als dressuur). Storm is een Fjord x Andalusiër van 13 jaar. Naast de demo paardenvoetbal zijn Nicole en Storm ook ingeschreven voor de hoofdstelloos spring competitie.

 

Middeleeuwse rijkunst: de training tot een stoer paard
Riders of the North van Barokshop

Buitenterrein ~ 16:00 - 16:30 uur

Riders of the north epic warhorse

De Riders zijn een groep enthousiaste paardenliefhebbers die geinspireerd zijn door (vroeg )middleeuwse rijkunst. Ze laten zien hoe je op een paardvriendelijke manier je paard traint om een epic warhorse te worden.

Gesponsord door Barokshop.
De Barokshop is dé plek voor iedereen die op zoek is naar tuigage wat net anders dan anders is. Of je nu Spaans, Portugees of Hongaars tuig zoekt of iets voor een fantasy look, de Barokshop heeft het!